Alles gaat voorbij, ook deze zomer

liefdesverdriet

Ik kan over mijn computer uit het raam kijken en wat ik zie, is een lekker zonnetje. De nazomer zon straalt waarschijnlijk nog een paar dagen en dan gaan we door naar de vallende blaadjes, mooie fiere paddenstoelen en de kachel weer ’s avonds aan.

Hoe gaat het met jou?

Heb je genoten van de zomer? Heb je vakantie gehad? Ik ben er een paar weken in Italië geweest en dat was heel fijn. De overgang naar weer werken is altijd wennen.

De zomer is voor jou waarschijnlijk heel anders geweest zonder je ex. Misschien zijn je plannen door de breuk wel helemaal in het water gevallen en wist je ook niet zo gauw hoe je dan toch op vakantie kon gaan. In je eentje gaan is niet jouw ding…

Misschien ben je wel in je eentje met je kinderen toch op pad geweest. Dat lijkt me zwaar zo’n eerste keer. Of vond je het ook fijn? Liepen de dingen bijvoorbeeld meer op jouw manier doordat je het allemaal zelf kon bepalen? En hoe vond je dat?

Een gouden randje

Door een echtscheiding of partnerbreuk verandert het leven altijd helemaal, voor jou is dat een waarheid als een koe.

Ik zeg het wel vaker – en steeds weer met een beetje schroom omdat ik weet dat het ook een heel zware tijd is: de tijd na de breuk is een tijd met een gouden randje voor jouzelf. Je kan namelijk ontdekken wat voor jou belangrijk is en leert jezelf dus een heel stuk beter kennen. Als je die gedachte hebt, dan is dat ook een manier om je keuzes te maken en beslissingen te nemen.

Toen ik alleen was, een paar jaar geleden, ben ik met een vriendin naar Bali gereisd. We hebben daar heel mooie tochten gemaakt en ontzettend veel plezier gehad. Ik denk daar soms met weemoed aan terug. Ben blij dat ik dat gedaan heb toen.

Heb je ook al ervaren dat je andere keuzes maakt?  Heb je deze zomer beslissingen genomen die je binnen je relatie niet had genomen?

Mezelf zijn

Ik denk daar nu, binnen mijn huidige relatie, ook over na. Wat doe ik nu anders dan wanneer ik single was geweest. Dat is ook een graadmeter voor hoezeer ik mezelf kan zijn binnen deze relatie. En dat zit niet zozeer in grote mooie reizen maken, maar veel meer in hele kleine dingen. Wat heb ik in de koelkast staan? Welke kleding koop ik en hoe vaak? Naar welke film ga ik en hoe vaak zie ik mijn vrienden? Dat zijn, groot en klein, allemaal vragen die ik me zelf stel om mezelf beter te leren kennen. Misschien kan jij dat ook doen. Het gaat je later ook helpen om meer jezelf te zijn, in een toekomstige nieuwe relatie.

Laat je mij weten hoe jouw zomer was? Ik lees dat graag!

Delen is Lief!