Kippenvel

Het is nooit te laat voor een nieuwjaarswens, toch, lieve lezer(es) Dus hierkomtie:
Het is 2023. De start van een nieuw jaar! Een jaar vol kansen voor jou:

Kansen op persoonlijk geluk en kansen op persoonlijke groei. Ik gun jou van harte een prachtig jaar, vol met plezier en veel slappe lach. Ik gun je dat je 2022 achter je laat en een frisse nieuwe start maakt.

Wellicht voelde 2022 zwaarder voor je aan, omdat jouw relatie een ander pad insloeg. Daarom biedt dit nieuwe jaar jou een zeldzame kans:

De uitgelegen kans om àl je dromen uit te laten komen!

Ik had laatst een prachtig gesprek met 47-jarige Sandra. Ze vertelde dat ze nog zo boos was op haar ex, omdat hij onverwacht hun relatie beëindigde. Hij was verliefd geworden op zijn collega. Sandra voelde zich ingewisseld, afgedankt en het deed haar zo’n pijn! Haar ex en de nieuwe vlam vierden kerst met hun 2 zoontjes en zij zat alleen snikkend onder haar kunstkerstboom.

Na een aantal sessies met mij sprak ze over haar wens om de boosheid jegens haar ex los te laten en met liefde hem te laten gaan in zijn nieuwe leven. Ze wilde hem vergeven en vroeg zich af hoe ze dit vergeven kon doen.

Ze wilde hem vergeven, omdat ze inzag dat haar wrok jegens hem niet goed was voor haar: ze raakte verbitterd, geïrriteerd naar haar kinderen en in de spiegel zag ze haar gezicht met een harde mond van verbetenheid.

Ik raakte geïntrigeerd door haar wens.

”Wat zou je doel zijn met jouw vergeving naar hem?”, vroeg ik haar. Sandra zag in dat hij nog veel te veel macht over haar gevoelsleven had. “Mijn doel”, zei ze: “is een liefdevol persoon zijn, naar mezelf, naar mijn kinderen en de liefde te koesteren die er was in onze relatie. Als ik hem vergeef, dan vergeef ik mezelf. Ik wil dat zo graag! Ik wil geen verbitterde zure vrouw worden met een harde mond!”

Ik kreeg eerst kippenvel, maar toen ze die laatste zin ferm uitsprak, moesten we allebeide enorm lachen. Wat een bevrijding voor Sandra en wat een daad van liefde en verantwoordelijkheid!
En weet je,

Vergeving is een daad, die gedaan moet worden door jezelf, en niet zozeer door een daad of gedrag van de ander. Kortom: vergeving doe je door jezelf verantwoordelijk te maken voor jouw eigen geluk en welzijn (en dus niet de ander). Ook als de ander geen spijt heeft van zijn/haar gedrag of excuses heeft gemaakt.

Je laat de pijn en de wrok los naar de ander en in plaats daarvoor komt energie los: een prachtige, liefdevolle en warme energie. Vergeving heeft tijd nodig: weken, maanden of zelfs jaren.

Ik gun jouw een vergevingsvol jaar!

Heb je je al opgegeven voor mijn workshop Boost je zelfliefde na een pijnlijke relatiebreuk? Als je met iemand samen komt, krijgen jullie beiden 15% korting!

Delen is Lief!