Met een gebroken hart onder de kerstboom

Ben je je aan het voorbereiden op de komende feestdagen?

Dat wordt dit jaar waarschijnlijk in verschillende opzichten allemaal anders dan vorig jaar. Vorig jaar vierde je Sint en Kerst met je ex en met een groot aantal vrienden of familie
Je hebt je voorgenomen om Sinterklaasavond maar stilletjes voorbij te laten gaan met een goede film op Netflix en net te doen alsof je schoenen er alleen maar voor je voeten zijn. Maar helaas: je kan er niet helemaal omheen. De winkels liggen al weken vol met chocola en pepernoten. Als je de tv aanzet schreeuwt Bol.com je toe met die domme stoombotendeun eronder.


Verwerken
Ikzelf ben de laatste dagen veel aan het lezen over ‘verwerken’. Als je een verlies hebt geleden dan moet je dat ‘verwerken’. Zo noemen we het proces dat ertoe moet leiden dat je verder kan zonder die ander, dat het leven weer gaat borrelen en bruisen, ook al is die ander er niet meer.


Maar wat is dat verwerken eigenlijk? Hoe doe je dat op een goede manier? Verwerken klinkt zwaar en hoe je dat moet doen is ook in nevelen gehuld.
Ik denk dat verwerken echt alleen maar gaat als je dat in kleine brokjes en stukjes doet.


En door die brokken en stukken dacht ik ineens aan Sinterklaas en de chocoladeletters die hij altijd meeneemt in zijn boot. Die letters zijn heel symbolisch eigenlijk. Ieder krijgt zijn eigen individuele letter en de eerste letter van je voornaam heeft ook iets heel particuliers. Dat chocoladesymbool is echter maar moeilijk te ‘verwerken’.


Je probeert hem in stukken te breken wat nauwelijks lukt. Er zitten niet van die handige gleufjes in als in een reep. Je breekt er je handen op stuk en als je klaar bent met breken, zijn je handen vies en doen ze pijn
Nee, verwerken is niet gemakkelijk, of het nou om chocoladeletters gaat of om een verlies. Je kan zo’n letter echt niet in een keer in je mond stoppen. Je moet hem in stukjes en beetjes verorberen. En daarom dacht ik eraan toen ik over ‘verwerken’ van een verlies zat te denken.


Peuzelen
Dus mijn aansporing aan jou is om iets goeds voor jezelf te doen met Sinterklaas. Koop jouw letter. Kies daarvoor de allerlekkerste uit. Met hazelnoten als je daarvan houdt of kies er toch een van heerlijke pure, donkere chocola.

En dan peuzel je die letter op 5 december helemaal alleen op. Jouw letter. De Y van Yvonne,  de M van Marianne of de P van Peter.
Ikzelf koop een H en knabbel lekker met je mee. In kleine brokjes en stukjes. En bij al die stukjes denk je aan je ex. En stel je je voor dat hij  of zij in brokjes en stukjes en een traantje uit je leven verdwijnt. Dan zit je met Kerst misschien wel lekker warm en opgelucht onder de met mooie lichtjes versierde boom.


PS: Ben je alleen deze kerstdagen en zit je met je ziel onder je arm? Wil jij nu eens ècht af van die eindeloze terug hunkering naar je ex?


Wil je je pijnlijke relatie verwerken, zodat je weer happy wordt? Kijk dan even naar mijn geweldige online programma, waarmee je je ex liefdevol, maar toch resoluut uit je hoofd zet.


Nadat je het programma hebt doorlopen, heb je weer zin in 2024! Je weet hoe je dan die nieuwe liefde moet vinden en huppel jij vrolijk het nieuwe jaar in. Zonder onrust in je hoofd, maar mèt vol zelfvertrouwen.


Geef jezelf een prachtig kerstcadeau en start met dit online programma. Al honderden mensen hebben het programma doorlopen en ze zeggen allemaal : “”dit programma had ik eerder moeten doen, het heeft me enorm geholpen om mijn ex los te laten””


Liefs en goede dagen!

Delen is Lief!