Mijn hoofd ploft uit elkaar van al dat gepieker!

mijn hoofd ploft uit elkaar van al dat gepieker liefdesverdriet Hester Schaart

Wanneer jouw partner niet meer met je verder wil, voel je je natuurlijk beroerd en enorm in de steek gelaten. Maar jij het meeste last van hebt is dat eindeloze gepieker.

Denken, denken en nog eens denken

  • Nadenken over hoe je hem nu moet loslaten
  • Nadenken over hoe je in vredesnaam weer gelukkig kan worden
  • Nadenken over de reden van de breuk
  • Nadenken over wat jij verkeerd hebt gedaan
  • Nadenken over wat er in jullie relatie is misgegaan

Misschien ben je wel aan het panieken over jouw gezin dat nu, door de scheiding tussen jou en je partner, uit elkaar valt. Misschien maak je je zorgen om de kinderen. Misschien verlies je er wel vrienden door, of worden die vriendschappen anders. Misschien ben je bezorgd over je dagritme of bepaalde rituelen (elke vrijdagavond uit eten, elke zaterdag naar de markt, samen naar de film, krantje lezen in het weekend), of ja, misschien moet je door deze breuk ook wel afscheid nemen van een lief dier, jullie gezamenlijke hond of kat.

Kortom:

je denkt na en piekert je suf en je wordt er hor en dol van. En vooral onwijs moe. Je hoofd rust niet meer uit, je geest staat niet meer in een kalme toestand en al dat piekeren maakt ook nog eens een flinke portie stress aan.

Je slaapt er slecht door, want als je in slaap  wil vallen, lig je eerst uren wakker vanwege dat piekeren. ‘s Nachts lig je wakker over alle zorgen en ’s morgens wordt je weer met een zwaar hoofd wakker omdat je meteen ligt te tobben over hoe je je dag moet doorkomen.

Mijn advies als je veel aan het piekeren bent;
Wees jezelf bewust te zijn dat je aan het piekeren bent. Om dan vervolgens tegens je zelf te zeggen: “ik stop daar nu mee, het helpt mij niet en ik kan beter nu iets gaan doen om mezelf af te leiden”.

Om vervolgens iets te gaan doen: een boodschap, even koffie zetten, je wc te schrobben, een blokje om je huis rennen, de trap of en af springen, oud papier weg te brengen. Het doet er eigenlijk niet zo veel toe, wat je doet, maar DOE IETS!

En trouwens: Als je al die gedachten weglaat, wat blijft er dan over? Je hebt  verdriet omdat jouw ex weg is. Meer is het niet en dat doet verdomde pijn!

Ik kan jou helpen om je gepieker te laten stoppen met mijn unieke PAD-methode!

Delen is Lief!