Relatie met een bezet iemand

Pauline belt me omdat haar liefdesverdriet maar niet over gaat. Ze voelt zich niet alleen verdrietig, maar ook bedrogen en ze is boos op zichzelf. Vol schaamte vertelt ze me haar verhaal:

“Hoe stom kan je zijn, dacht ik toen het allemaal achter de rug was en het ergste verdriet gezakt. Ik snapte helemaal niet meer dat ik ‘erin was getrapt’.”

“Was het naïviteit? Was het mijn hunkerende behoefte aan liefde? Was het de angst om alleen te zijn? Of moest ik hem de schuld geven?”

Ze vervolgt: “Het begon allemaal zo clichématig.”

“Ik was op een single groepsvakantie en wat hadden we een fantastische reisbegeleider. Een fijne, intelligente man. Knap ook. Net iets ouder. Grappig, erudiet, heel sociaal. Zo zie je ze maar weinig. Ik appte mijn vriendin direct heel enthousiast: wat ik nou heb ontmoet!

Maarrrrr….

“Hij had een vrouw en drie kinderen. Dus ik deed niks.”

“Maar hij wel.” snikt Pauline.” “Dat was het moment dat ik ‘erin trapte’. Want hij flirtte en verleidde me én uitte tegelijkertijd zijn twijfels. Vertelde me over zijn slechte huwelijk en de twijfels om daaruit te stappen.”

“En toen – ik zeg het maar eerlijk – voelde ik me gevleid en vereerd dat zo’n leuke man mij in vertrouwen nam. Een genoot ik van zijn aandacht. En beantwoordde ik die gretig. Ook al was het in de gestolen uurtjes.”

“Wat ik je verder ga vertellen is een nog groter cliché. We hadden een affaire en uiteindelijk koos hij natuurlijk voor zijn gezin en lag ik huilend en in de kreukels in mijn bed.”

“Dat liefdesverdriet heeft maanden geduurd. En dat is eigenlijk niet overgegaan. Had ik toen maar geweten dat ik nooit moest ingaan op de verleidingen van een getrouwde man die zijn twijfels uit.”

Het was belangrijk voor Pauline om haar verhaal op verschillende manieren aan mij te doen.

Ik heb het misschien wel vijf keer gehoord, steeds weer met nieuwe invalshoeken. Want ja, het helpt om te praten, daardoor ga je jezelf beter begrijpen.

Ben je als man geconfronteerd met ontrouw van je partner en wil je weten hoe je hier mee kan dealen? Check dan mijn website, speciaal voor hoog opgeleide mannen.
 

Wil jij een gesprek met mij? Informeer naar de mogelijkheden via: info@praktijkvoorpsychologieschaart.nl

Delen is Lief!