S*ks met jezelf, omdat je gebroken hart dat nodig heeft

liefdesverdriet

Vorige week was ik een weekje in Wenen en wow!

Wat een mooie stad is dat zeg. Ik genoot van de gebouwen, de paleizen, de stadsparken en al dat zalige eten…. De ijsjes, de taartjes…Ik had met mezelf afgesproken dat ik om de 3 dagen een taartje mocht eten. Taartje is trouwens niet echt een goed woord BTW, meer een flatgebouw op je bord…😊

De reden dat ik graag op reis ga, is mijn niet aflatende nieuwsgierigheid naar andere steden in combinatie met het zien van kunst. Ik krijg energie van reizen, ik krijg energie van kunst en ik krijg energie van andere steden.

Ik geef je even mijn top drie van Wenen: fietsen door de stad op een huurfiets, het Freud museum en het Sisi museum.

Fascinerende vrouw, Sisi. Ze was mooi, knettereenzaam en anorectisch; graatmager en in de ban van een slankheidsideaal. In het museum stond een jurk van haar op een pop en je wilt niet weten hoe dun haar taille was, arme Sisi. Haar taille had het voormaat van een ontbijtbordje.

Ik vroeg me af of zij liefdesverdriet heeft gehad. Ze was niet echt verliefd op haar man Frans Josef, maar ze had wel een bijzonder fijn contact met een jachtmeester waar ze eindeloze lange ritten mee paard reed. De jachtmeester overleed en Sisi kleedde zich voortaan in het zwart. Zo sneu… De keizerin met een gebroken hart.

Terug naar jou.

Wat zijn energiebronnen voor jou? Wat levert jou spanning op en waar rust jij van uit?

Rust uit van je verdriet

Liefdesverdriet is voor elk mens zeer vermoeiend. Sterke emoties kunnen je uitputten. We staan we daar niet altijd bij stil, maar de neiging om van verdriet een paar dagen in bed te blijven liggen komt ook daardoor. Geef daar ook gerust eens aan toe en probeer er dan ook van te genieten. Het is wel belangrijk om niet te lang in bed te blijven. Want teveel in bed liggen kan ook weer moeheid oproepen, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht komt.

Het is belangrijk om voor jezelf vast te stellen welke andere dingen jou ook energie geven.

Lekker in de zon

Je kan bijvoorbeeld wandelen of mediteren of lekker met je gezicht in de zon zitten. Sommige mensen komen echt bij van sporten, anderen vinden een komische film of slappe serie op Netflix kijken zeer ontspannend.

Er zijn talloze manieren om te ontspannen. Lekker vrijen is er daar een van. Dat is voor jou nu even lastig, maar jezelf bevredigen kan natuurlijk wel.

 S*ks met jezelf????

Een orgasme is heerlijk ontspannend. En als je masturberen lastig vindt, kijk dan eens op YouTube naar de Sekszusjes tv of DIY (Do It Yourself) van Emma’s Peepshow, grappige en interessante filmpjes.

Laat je hersens kraken

Heb je er ook wel eens aan gedacht om je te ontspannen met je hoofd? Bijvoorbeeld door iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt? Een moeilijke puzzel oplossen? Of een ingewikkeld recept uitproberen? Pokémons zoeken? Een cursus bridgen? Leren Italiaans te spreken?

Allemaal dingen waar je hersens bij moet kraken. Niet bepaald iets wat op het eerste oog ontspannend klinkt, maar een ingewikkeld klusje kan zeer ontspannen, het haalt je bij sombere en verdrietige emoties weg.

Als je hersens kraken, krijgen je emoties niet veel kans. Probeer het maar eens.

Ik ben benieuwd of jij nog andere manieren van ontspanning kent.

Ik wens je veel ontspanning toe!

Delen is Lief!

Hester Schaart, liefdesverdriet psycholoog

Professionele hulp bij liefdesverdriet en het verwerken van je relatiebreuk.

Veelgelezen: