Twijfels als regendruppels

liefdesverdriet

Op bijna elke wandeling die ik dagelijks maak, haal ik dezer dagen een nat pak. Gelukkig heb ik een goeie jas met een lekkere capuchon, dus zo erg is het niet. En als ik thuis kom, spring ik altijd even onder de douche en dan heb ik het gelukkig weer lekker warm.  Hoe is dat bij jou? Is de regen een welkome verfrissing voor jou of staat het slechte weer symbool voor hoe jij je van binnen voelt?

Van de regen in de drup

Misschien heb je het gevoel dat je van de regen in de drup bent gevallen nu je weer alleen bent? Misschien was de relatie niet meer goed, maar heb je het gevoel dat je er niet op vooruit bent gegaan nu je alles weer alleen moet doen. Je twijfelt. Geen vanzelfsprekende invulling van je weekend meer, geen warm lichaam meer naast je in bed, geen plannen voor de vakantie, niemand die een klusje in huis van je overneemt, niet meer lekker kletsen met een wijntje na het werk.

Hoe groot was de afstand?

En je vraagt je af: was het werkelijk zo erg? Hoe voelde die afstand ook alweer die er altijd was als je naast je ex zat op de bank? Hoe groot was je ergernis als hij of zij weer eens niet geïnteresseerd was in jou en voortdurend over zijn of haar eigen sores zat te praten. Was het echt zo belangrijk om deze relatie te beëindigen? Waarvoor dan?

Sneeuw voor de zon

Ik kan me heel goed voorstellen dat de twijfel soms de kop opsteekt. Je was niet voor niets ooit heel gek op deze partner. En dat was wederzijds. Jullie zijn verliefd geworden op elkaar en hebben samen herinneringen gemaakt die niet meer verdwijnen. Het is heel logisch dat de liefde niet zomaar als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ook al zou dat wel veel gemakkelijker zijn. Dan zat je nu niet met die twijfels.

Alles verandert

Dus accepteer maar dat je gevoelens en emoties veranderen. De ene keer voel je heel duidelijk dat het goed is dat het voorbij is tussen jullie en op een ander moment mis je die ex-partner.

Een troost: je hoeft er nu helemaal niks mee te doen. De regen valt ook uit de hemel als je een paraplu opsteekt. Als de spijt blijft, dan kom je daar snel genoeg achter en weet je wat je te doen staat. Vooralsnog komt na regen gewoon weer zonneschijn en ben je ook weer blij met je besluit.

Liefs en sterkte met je hervonden hart!

Delen is Lief!