Blog

Verhalen uit de spreekkamer

Alle verhalen zijn geanonimiseerd

De mensen die als cliënten figureren in de Uit de Spreekkamerblog zijn allemaal verzonnen.
Hun trubbels en vraagstukken zeker niet! 
De kern van hun pijn komt rechtstreeks uit de praktijk. Voor de blog wijzig ik steeds alle personalia. Dus misschien herken je jezelf wel in (meerdere) figuranten. Misschien omdat je hetzelfde meemaakt of omdat je me het (deels) hebt verteld. Ik hoop het!

Iedereen rouwt mee

Iedereen rouwt mee

Jij hebt het waarschijnlijk allang gemerkt. De breuk met je ex is niet alleen een breuk met je ex. Jullie hebben in de jaren dat je met elkaar samen bent verschillende relaties aangeknoopt. Je hebt...

Lees meer
Met een gebroken hart onder de kerstboom

Met een gebroken hart onder de kerstboom

Ben je je aan het voorbereiden op de komende feestdagen?Dat wordt dit jaar waarschijnlijk in verschillende opzichten allemaal anders dan vorig jaar. Vorig jaar vierde je Sint en Kerst met je ex en...

Lees meer
Hoe kom ik uit een vechtscheiding

Hoe kom ik uit een vechtscheiding

Ongeveer 34% van alle huwelijken eindigt in een echtscheiding en daarvan loopt zo’n 20% uit de hand. Ik ontmoet ze dagelijks in mijn spreekkamer: wanhopige mensen die verwikkeld zijn in een moeizame...

Lees meer
Kippenvel

Kippenvel

Het is nooit te laat voor een nieuwjaarswens, toch, lieve lezer(es) Dus hierkomtie:Het is 2023. De start van een nieuw jaar! Een jaar vol kansen voor jou:Kansen op persoonlijk geluk en kansen op...

Lees meer
Vergeving

Vergeving

Hoe houd jij dat vol?’ vraagt een vriendin me. Ze begrijpt niet hoe ik het volhoud om elke dag met mensen over hun problemen te praten. Zij zelf heeft een heel ander beroep, waarvan ik overigens ook...

Lees meer
Relatie met een bezet iemand

Relatie met een bezet iemand

Pauline belt me omdat haar liefdesverdriet maar niet over gaat. Ze voelt zich niet alleen verdrietig, maar ook bedrogen en ze is boos op zichzelf. Vol schaamte vertelt ze me haar verhaal: “Hoe stom...

Lees meer
Ik heb spijt dat ik zolang gebleven ben

Ik heb spijt dat ik zolang gebleven ben

Jean was een extraverte, flamboyante vijftiger. Hij kwam helemaal wanhopig bij me met zijn verhaal: ‘Ik ben nu 52 en ik heb achteraf het gevoel dat ik 10 jaar van mijn leven heb verpest. Eerst was...

Lees meer
Buitenechtelijk

Buitenechtelijk

Waarom ga je vreemd? Judith gooit haar dikke bos rood haar met een woest gebaar op haar rug. ‘Ik snap echt niet hoe je dat voor elkaar krijgt. Het huwelijk van een ander zo kapot maken. Ik begrijp...

Lees meer
Aan de grond

Aan de grond

‘Ik denk dat ik maar weer terug de kast in ga.’ zegt hij een beetje schuchter tegen me. Ik kijk ‘m aan en samen schieten we dan toch heel kort in een bevrijdende lach. ‘Nee, ik snap dat dat...

Lees meer
Koester je verleden

Koester je verleden

Dus toen M. binnenstapte dacht ik: ‘Wat is lichaamstaal toch belangrijk. Ik zie zoveel aan een lichaam. Afhangende schouders, een doffe blik, of juist een rechte rug of een vrolijke tred.’ M. keek...

Lees meer
Ik gedraag me lekker als een puber!

Ik gedraag me lekker als een puber!

Ze ziet er stralend uit. Een grote bos krullend haar, rode blossen, ze is gestoken in een zwierige jurk met bloemen. Ze ploft tegenover me neer en kijkt me vrolijk aan. ‘Ik baal’, vertelt ze direct....

Lees meer
Wraak

Wraak

Geladen was het juiste woord. Haar gezicht stond op onweer. Het was een beetje rood en gezwollen, haar schouders had ze opgetrokken en ze zat voorover gebogen alsof ze door het scherm naar me toe...

Lees meer
De juiste beslissing

De juiste beslissing

Soepel neemt hij plaats in de stoel en met een zelfverzekerde blik kijkt hij me aan. De vermoeidheid rond zijn ogen is verdwenen en ze lijken zelfs zo nu en dan weer te stralen. Zo kwam hij 2...

Lees meer

Ja, stuur mij het GRATIS e-book

Dank je wel! Vanaf nu ontvang je regelmatig onze tips.