Waarom mis jij je ex?

Ik neem je even mee naar mijn gedachten over gemis.

Gemis van mijn favoriete lekkernij: chocola.

Komptie:

Ik zit ’s avonds op de bank en heb ineens heel veel zin in chocola. Ik heb het niet in huis, dus ik schuif onrustig op en neer op de bank en denk na. Ik stel mezelf een paar vragen.

Waarom heb ik er nu zo’n zin in?

Behoefte aan zoetigheid?

Voel ik me moe?

Is het troostsnoep, omdat ik me verdrietig voelt?

Of heb ik te weinig gegeten aan tafel en moet er iets worden gecompenseerd?

Als ik iets mis, geeft me dat de mogelijkheid te onderzoeken wat dat gemis inhoudt. Dus ik kan erover nadenken. Nadenken over wat ik mis en mezelf hier vragen over stellen.

Datzelfde geldt voor een wens.

Als ik iets wens kan ik nadenken over wat ik precies wens. En dat onderzoek kan me helpen mezelf beter te leren kennen. Als de wens vervuld wordt is het onderzoek afgelopen en sluit het zicht erop weer.

De verdwenen wens.

Als je een wens in vervulling laat gaan, is de wens verdwenen en kan die niet meer worden onderzocht. Dat is ook een interessante gedacht voor jouw liefdesverdriet. Je hunkert naar je ex, bent veel met je ex bezig in je hoofd. Je vindt het moeilijk om je ex niet te benaderen en kan hem of haar maar moeilijk loslaten.

Een onvervulde wens! Een gemis!

In feite zijn dit gouden momenten om jezelf beter te leren kennen!

Vraag je jezelf wel eens af wat je zo mist?

Wat is de reden dat je hem of haar maar moeilijk kan loslaten?

Gaat dat gemis wel helemaal over je ex?

Of gaat het ook over iets heel anders?

Gebruik die momenten van gemis voor jezelf! Want als je je ex gaat appen, dan is het weer voorbij, je ex vult je hunkering in en weg is je kans om jezelf te onderzoeken! Of nog pijnlijker: je ex antwoordt helemaal niet.

Je eigen geheelde hart

Ik begrijp natuurlijk wel dat het moeilijk is. We vinden het allemaal moeilijk om een verlangen te verdragen en het niet in vervulling te laten gaan. We doen niets liever dan onze wensen vervullen. Voor jou met je liefdesverdriet is dat van het grootste belang. Liefdesverdriet verdragen geeft je zicht op jezelf.

En de hoofdzaak is natuurlijk dat je je eigen hart weer heelt.

Delen is Lief!

Hester Schaart, liefdesverdriet psycholoog

Professionele hulp bij liefdesverdriet en het verwerken van je relatiebreuk.

Veelgelezen: