Wat Boer Zoekt Vrouw jou kan leren

Frankrijk, een boerderij op het platteland 15.45 PM

Ze zitten op haar warme terras onder een kleurige parasol, drie mannen en twee vrouwen. Ze hebben allen een strak gezicht, vol spanning kijken de mannen om beurten naar de vrolijke presentatrice en dan weer naar de boerin.

het keuzemoment

Gespannen mannen, friemelend met hun handen, angstvallig kijkend naar de vrouw die op dat moment alle macht van de wereld lijkt te hebben. Zij bepaalt en de mannen kunnen niets anders doen dan lijdzaam haar regie volgen.

Welke van de 3 mannen moet nu naar huis en welke twee mogen blijven?

De olijke presentatrice stelt nogmaals de vraag:

Wie van de drie mannen moet naar huis en gaat afscheid nemen van een toekomst met deze boerin?

Er volgt een stilte, de camera zoemt nog eens in op de mannen en hun grimas en eindelijk is daar haar verlossende woord:

Bob moet naar huis.

De twee overgebleven mannen zuchten van opluchting en willen het liefst de boerin omhelzen van dankbaarheid, ze liepen naar hun gevoel vlak naast de afgrond. Ze heffen een glas en hun strijd voor haar is even verdoofd.

De olijke presentatrice gaat nog even zitten voor voor een kort diepte interview met Bob alleen:

“”Hoe is dit allemaal voor jou Bob als man die niet mag blijven?

Bob: “”Het was een groot avontuur van het binnen leven. Ik kan weer voelen zoals ik lang niet heb gevoeld en dat is een sensationele ervaring”””.

Toen hij dit zei, dacht ik als psycholoog en als ongeëvenaarde Boer zoekt Vrouwfan:

Wow wow wow!!!!!

Wat is dit een subliem antwoord en wat een waanzinnig mooie manier om dit zo te benoemen!!

Die Bob steeg enorm in mijn ontzag en weet je waarom?

Met zijn reactie op deze afwijzing, deelt hij een inzicht waar we allemaal van kunnen leren:

Hij zegt in feite dat zijn binnenwereld een avontuur heeft beleefd, weliswaar met een negatieve afloop (de afwijzing door haar) maar mèt een enorme winstpakker, namelijk: hij kan weer voelen, iets wat hij lang weg geduwd had.

Dat een man zo van dichtbij zijn eigen gevoel kan uitspreken, zò trouw aan zichzelf blijft, vind ik werkelijk uitzonderlijk knap, moedig, wijs en slim. Hij verwijt haar niets, bedankt haar voor deze ervaring en rijdt vervolgens vrolijk weg in zijn rode auto.

Zijn binnenwereld moet waarschijnlijk bijkomen van het avontuur, maar hij is verrijkt met gevoel, wat een prachtig kado!

Delen is Lief!