We staan aan de vooravond van de zomervakantie. Voor de meeste mensen een heerlijke periode van plezier, nieuwe dingen ontdekken, gek doen en accu opladen. Voor degenen met hartenpijn is het daarentegen een zwaar misdrijf.

Met jouw liefdesverdriet heb je waarschijnlijk namelijk helemaal geen zin in plezier, gek doen en lollig zijn. Jouw gebroken hart huilt en dat maakt dat je je depri voelt, weinig puf hebt, en super veel aan het tobben bent. Je gevoel van veiligheid is aangetast na een liefdesbreuk. Je voelt je daardoor kwetsbaar en jouw vaste bodem is weg.  

Op een vakantie is je bekende omgeving ook weg. Je hebt je vertrouwde huis, badkamer, geuren en voeding niet om je heen. ​

Hoe zorg je er dan voor dat je de zomervakantie overleeft? (Niet letterlijk natuurlijk…, dat begrijp jij ook wel…:)

Kijk goed naar de fase van je verwerking. Wanneer je wat verder bent in de verwerking is vakantie mogelijk meer ontspannen, dan de periode net na de liefdesbreuk. In een zonnig oord ergens ver weg zie je namelijk allemaal gelukkige stelletjes en gezinnen om je heen. Misschien bezeert dit jou juist nog meer en voel je nog eenzamer.

Bedenk voordat je op vakantie gaat:

E

Wat wil je vinden op die andere plek?

E

Wat is de reden van je vakantie?

E

Wat of wie wil je daar ontmoeten?

E

Hoe lang wil je op vakantie?

En als je juist veel zin hebt om op reis te gaan, doe dat dan vooral! Overweeg dan om met een goede vriend of vriendin te gaan. Die biedt jou de veiligheid die je nodig hebt en bij wie je ook eens kan uithuilen.

Als je alleen wilt gaan: Overweeg dan een stedentrip. Je hebt dan lekker veel afleiding. Er zijn genoeg dingen te doen en er zijn veel mensen om je heen voor de nodige ontmoetingen. Kan je ook best in Nederland doen. Als je je dan toch heel rottig voelt, ben je snel weer thuis.

Overweeg een single vakantie, waar je ook je hobby kan uitoefenen (bijvoorbeeld sport/schilderen/dansen). Het is echt heel leuk om met een groep alleenstaanden op pad te gaan. Kijk maar eens op internet naar het aanbod: van alleenstaande oudervakanties, tot de meest avontuurlijk oorden met een sportief aanbod. Wanneer je dan verdrietig voelt, kan je je storten op je nieuwe skills en zorgt dat voor de nodige afleiding. 

Als dit blog je aanspreekt, deel het dan via facebook, zo hebben meer mensen er profijt van of via linked-in.

Delen is Lief