Het geheim dat vrouwen kunnen leren van mannen

het geheim dat vrouwen kunnen leren van mannen liefdesverdriet

Soms denken we dat we door goed nadenken en veel voelen verdriet kunnen bestrijden. Als je maar begrijpt waar het verdriet over gaat en waarom je dat verdriet hebt, zal het wel overgaan, zo is dan onze overtuiging. Zeker als je een paar keer goed hebt gehuild en veel hebt gepraat, moet het toch weggaan. Groot is dan de teleurstelling als ook daarna het verdriet niet over is en het huilen maar door blijft gaan. Ik begrijp heel goed dat je na zoveel inspanning ook resultaat wilt zien en ik snap ook dat het heel frustrerend is als het verdriet maar niet verdwijnt.

Realiseer je vooral en ten eerste dat het ook gewoon tijd kost om verdriet te laten verdwijnen. Het verdriet is ontstaan door een heftige breuk met een langdurige liefde en dan zou het immers gek zijn als dat HOP! over was.

Ik heb daar ook een filmpje over gemaakt waarin ik een vergelijking maak met de natuur. Kijk maar eens.

Kom in actie!

Maar er is nog iets wat ik je wil meegeven: behalve denken en voelen hebben we nog ander repertoire, namelijk: DOEN!

Uit onderzoek blijk dat veel mannen dat eerder en van nature doen als er iets aan de hand is: ze gaan lekker een eind fietsen als ze zich rot voelen, of iets repareren. Ze gaan sporten met een vriend. Mannen komen minder snel op het idee om met een vriend op de bank te gaan zitten praten over hun verdriet, ze gaan liever eerst iets doen!

We kunnen zoveel van elkaar leren!

Wat doe jij graag? Hou je van tuinieren, zwemmen, breien, koken, rennen, shoppen, naar een museum, fietsen, brood bakken, schilderen of nog weer wat anders? Doe dat dan als je verdriet hebt! Je leidt jezelf lekker af en bovendien geef je jezelf zomaar een goed gevoel. Heerlijk toch!

Delen is Lief!